Akoestische panelen

Home Binnenreclame Akoestische panelen

Akoestische panelen met eigen, unieke print

Goede akoestiek in kantoren en andere plekken waar veel geluid is, zorgt voor optimale productiviteit, motivatie en prestatie. Een ‘hard’ interieur heeft een lange nagalm en wekt irritatie en vermoeidheid op bij de mensen die in zo’n ruimte werken en zich verstaanbaar moeten maken. Een aangename akoestische omgeving vermindert stress en dit komt de concentratie ten goede. De Akoestische panelen helpen hierbij en creëren een prettige (werk)omgeving. Met een stuk personalisatie op de print kun je voor jouw klanten ook echt iets moois neerzetten.

Uiterlijk en innerlijk in perfecte samenhang

Bij Akoestische panelen is de geprinte stof verlijmd met akoestisch materiaal. Dit geheel zit in een uniek geanodiseerd aluminium frame dat je in variabele formaten kunt bestellen. Het meest optimale resultaat krijg je als je het geheel aan wanden ophangt met behulp van een ophangplaat. Akoestische panelen komen daarbij 2 cm van de muur te hangen en dit zorgt voor extra demping dankzij luchtspouw. Je kunt de panelen ook vastschroeven aan de wand. Dit zorgt voor net iets minder demping, maar nog steeds met voldoende geluidsabsorptie.

Akoestische-panelen

Gemaakt van gerecycleerde spijkerbroeken

Het Akoestische paneel is opgebouwd uit vier verschillende lagen. De toplaag heeft een scherpe print en speciale puntsverlijming, zodat de structuur open blijft voor geluidsabsorptie. Na een geluiddoorlatende tussenlaag, dat de middentonen dempt, komt het akoestische materiaal. Dit is voor 90% gemaakt van de katoenvezels van mechanisch gerecyclede spijkerbroeken. Dit houdt in dat het textiel door een machine uit elkaar getrokken wordt tot een vezelniveau. De lange vezels van katoen zorgen ervoor dat geluidsgolven goed geabsorbeerd worden.

Posities en volumes

Voor de berekening van je nagalm werkt Text-it samen met een partner die een studie uitvoert op basis van de grootte van je kantoor of ruimte. Tevens is de hoogte van je ruimte en de gebruikte materialen een belangrijk gegeven.

cta-logo

Ben je op zoek naar vrijstaande scheidingswanden voor geluidsabsorptie?

Bekijk onze vrijstaande textielframes, voorzien van akoestisch vilt. Geef je kantoor extra privacy & zorg voor betere werkprestaties.